Eliminarea sau dezactivarea unui angajat

Când cineva pleacă sau ia o pauză lungă, păstrează-i orele și eliberează locul din plan.

Când cineva nu mai lucrează pentru tine, îl poți dezactiva sau elimina din firmă. În ambele cazuri, orele înregistrate, foile de pontaj și absențele rămân în rapoarte. Proprietarul contului și administratorii pot face asta.

Ce alegi

Dezactivează Elimină din firmă
Când se folosește Persoana s-ar putea întoarce: angajați sezonieri, absențe lungi Persoana a plecat definitiv
Se poate autentifica? Nu Da, dar fără acces la firma ta
Ocupă un loc în plan? Nu Nu
Istoricul Rămâne, iar persoana rămâne în lista de angajați Rămâne în rapoarte
Se poate anula? Da, o reactivezi când planul are locuri libere Se poate alătura din nou cu codul firmei, ca membru nou, fără rolul și PIN-ul de dinainte

În ambele cazuri, un pontaj în curs este închis. Când elimini pe cineva, turele sale viitoare devin ture disponibile, iar cererile de absență în așteptare sunt anulate.

Dezactivează sau elimină o persoană

Pe web

  1. Deschide Angajați din meniu.
  2. Dă clic pe ⋯ la capătul rândului persoanei.
  3. Alege Dezactivează sau Elimină din firmă.
Meniul din rândul unui angajat, cu Dezactivează și Elimină din firmă în partea de jos.

Ambele opțiuni sunt în partea de jos a meniului.

  1. Citește ce se va întâmpla și confirmă.
Dezactivezi pe Daniel Price? Daniel Price nu se va mai putea autentifica sau ponta și nu va mai ocupa un loc. Rămâne în firmă cu tot istoricul și îl poți reactiva oricând.

În aplicație

  1. Atinge Mai multe, apoi Angajați.
  2. Atinge numele persoanei.
  3. Derulează în jos, atinge Dezactivează angajatul sau Elimină din firmă și confirmă.

Pentru o persoană care nu s-a autentificat niciodată apare în schimb Șterge angajatul. Dacă are ore înregistrate, elimin-o din versiunea web a aplicației, ca orele să fie păstrate.

Reactivează o persoană

Pe web

  1. În Angajați, setează filtrul de stare la Dezactivat.
  2. Dă clic pe ⋯ în rândul persoanei, alege Reactivează și confirmă.

În aplicație

  1. Atinge Mai multe, apoi Angajați și atinge numele persoanei.
  2. Derulează în jos, atinge Reactivează angajatul și confirmă.

Persoana se poate din nou autentifica și ponta și ocupă din nou un loc în plan. Dacă planul este plin, adaugă mai întâi un utilizator.

Bine de știut

  • Factura nu se modifică singură. Dezactivarea sau eliminarea cuiva eliberează un loc, dar numărul de locuri plătite din plan rămâne același. Ca să plătești pentru mai puține, vezi Schimbarea planului sau a numărului de utilizatori.
  • Poți exporta orele persoanei și după ce a plecat: vezi Exportul orelor pentru salarizare.
  • Proprietarul contului nu poate fi dezactivat sau eliminat. Doar proprietarul contului poate dezactiva sau elimina un alt administrator.

Mai ai nevoie de ajutor? Scrie echipei de asistență