Odstráň alebo deaktivuj zamestnanca

Keď niekto odíde alebo bude dlho preč, zachovaj jeho hodiny a uvoľni jeho používateľské miesto.

Keď pre teba niekto prestane pracovať, môžeš ho deaktivovať alebo odstrániť. V oboch prípadoch jeho zaznamenané hodiny, výkazy práce a neprítomnosti zostanú v reportoch. Môžu to urobiť vlastník a správcovia.

Ktorú možnosť zvoliť

Deaktivovať Odstrániť z firmy
Kedy ju použiť Keď sa môže vrátiť: sezónni pracovníci, dlhá neprítomnosť Keď odišiel natrvalo
Môže sa prihlásiť? Nie Áno, ale bez prístupu k tvojej firme
Zaberá miesto v programe? Nie Nie
Jeho história Zachová sa a zamestnanec zostane v zozname zamestnancov Zostane v reportoch
Dá sa to vrátiť? Áno, znova ho aktivuj, keď bude v programe miesto Môže sa znova pridať pomocou firemného kódu, ale ako nový člen bez pôvodnej roly a PIN

V oboch prípadoch sa ukončí prebiehajúci záznam dochádzky. Pri odstránení sa jeho nadchádzajúce zmeny zmenia na voľné zmeny a jeho žiadosti o neprítomnosť čakajúce na schválenie sa zrušia.

Deaktivuj alebo odstráň zamestnanca

Na webe

  1. V ponuke otvor položku Zamestnanci.
  2. Klikni na ⋯ na konci riadka daného človeka.
  3. Zvoľ Deaktivovať alebo Odstrániť z firmy.
Ponuka v riadku zamestnanca, dole s možnosťami Deaktivovať a Odstrániť z firmy.

Obe možnosti nájdeš dole v ponuke.

  1. Prečítaj si, čo sa stane, a potvrď.
Deaktivovať Daniela Pricea? Daniel Price sa nebude môcť prihlásiť ani zaznamenávať dochádzku a prestane zaberať používateľské miesto. Vo firme zostane s celou históriou a kedykoľvek ho môžeš znova aktivovať.

V aplikácii

  1. Ťukni na Viac a potom na Zamestnanci.
  2. Ťukni na daného človeka.
  3. Posuň sa nadol, ťukni na Deaktivovať zamestnanca alebo Odstrániť z firmy a potvrď.

Pri niekom, kto sa nikdy neprihlásil, sa namiesto toho zobrazí Vymazať zamestnanca. Ak už má zaznamenané hodiny, odstráň ho na webe, aby sa hodiny zachovali.

Znova aktivuj zamestnanca

Na webe

  1. V sekcii Zamestnanci nastav filter stavu na Deaktivované.
  2. V jeho riadku klikni na ⋯, zvoľ Znova aktivovať a potvrď.

V aplikácii

  1. Ťukni na Viac, potom na Zamestnanci a na daného človeka.
  2. Posuň sa nadol, ťukni na Znova aktivovať zamestnanca a potvrď.

Potom sa môže znova prihlásiť a zaznamenávať dochádzku a znova zaberá miesto v programe. Ak je program plný, najprv pridaj používateľa.

Dobré vedieť

  • Tvoja platba sa sama nezmení. Deaktivácia alebo odstránenie uvoľní miesto, ale počet používateľov v programe zostane rovnaký. Ak chceš platiť za menej používateľov, pozri Zmeň program alebo počet používateľov.
  • Hodiny môžeš exportovať aj po odchode zamestnanca: pozri Exportuj hodiny na spracovanie miezd.
  • Vlastníka nemožno deaktivovať ani odstrániť. Iného správcu môže deaktivovať alebo odstrániť len vlastník.

Stále potrebuješ pomoc? Napísať podpore